Over ons

Over Ralph

Gevoed met een ondernemersgeest, kom ik al sinds ik heb leren lopen in de Minervois. Ik ken de streek inmiddels op mijn duim en heb een enorme passie ontwikkeld voor de Languedoc, die zich vooral laat kenmerken door fantastische wijnen, prachtige heuvellandschappen en de enorme gastvrijheid die de streek ademt. Als klein jongetje ging ik al samen met mijn oom en tante, die hier inmiddels al 30 jaar wonen, naar de lokale Caveau in La Liviniere om tonnetjes wijn te vullen, waar vervolgens de gezelligste avonden uit voortvloeiden met vrienden en familie. Uiteraard mocht ik toen nog niet drinken, maar kon ik wel zien hoe men hier van het leven geniet. Toen was het voor mij nog een droom; een paradijs en mijn favoriete vakantiebestemming. Hier wil ik mijn hele leven wel blijven komen. Doorgespoeld naar een aantal jaar later, zit er nog steeds een plan in mijn achterhoofd, terwijl ik mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag begin. De wijnen en indrukwekkende gastronomie uit Frankrijk laten mij ook hier niet los. Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben in commerciële functies, waaronder Sales Manager van Grand Hotel Karel V in Utrecht, besloot ik dat het tijd werd om mijn droom waar te maken. Ik ben een reis begonnen naar mijn tweede, zuidelijkere thuis en met hulp van vele enthousiastelingen kwam Wijnen van Ralph tot stand.

Bel ons

+31 (0)6 542 151 85

Email

info@wijnenvanralph.nl

Visie van Wijnen van Ralph

Allereerst hopen wij dat we heel veel mensen mogen gaan verblijden met heerlijke wijnen, die een mooi verhaal met zich meedragen. Het zou ontzettend leuk zijn als iedereen net zo enthousiast over dit bedrijf en de wijnen worden als wij. Het is echt een streven om een persoonlijke relatie op te bouwen met mensen die wijn bij ons afnemen. Het zou dan ook waanzinnig leuk zijn om binnen geringe tijd de tofste evenementen te gaan organiseren waar alle levensgenieters bij elkaar komen, om simpelweg van het leven te genieten met goede wijnen, lekker eten, muziek en veel gezelligheid!

De wijnen zullen in het begin allemaal afkomstig zijn uit de prachtige Minervois, maar wij hopen oprecht al snel de successen te delen met alle Levensgenieters die bij ons bestellen. Daarom willen wij heel graag groeien en daarmee realiseren we dat er meer relatief onbekende streken met fantastische wijnen aan het portfolio toegevoegd mogen worden. Het liefste in heel Europa! Het mag wel een beetje dicht bij huis blijven. Het Europese continent heeft al zoveel moois te bieden.

Missie Wijnen van Ralph

Bij Wijnen van Ralph staan we voor gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Wij onderzoeken niet alleen het verhaal achter de boeren, maar zijn ook altijd benieuwd naar de verhalen achter onze klanten. Geen ingewikkelde bezorging met allerlei tussenpersonen en warenhuizen, maar gewoon rechtstreeks van de wijngaard tot aan de voordeur. Deze wijnen komen niet alleen met een geweldig smaakprofiel, maar ook met een verhaal.

“Wat ik van mijn tijd als Sales Manager heb geleerd, is dat er niks leuker is dan mensen met elkaar verbinden”.

Wij proberen Franse Levensgenieters, ofwel de boeren, te verbinden met Nederlandse Levensgenieters. En laat Wijnen van Ralph daar dan precies de verbindende factor in zijn.

En verder?

Wijn is een serieus product en we zullen er dan ook alles aan doen om heerlijke producten met jullie te delen. Echter mag het wat ons betreft allemaal wel wat luchtiger en met een vleugje humor.

“Ik ben hier niet mee begonnen omdat ik een sommelier ben met spraakmakende prijzen, maar omdat ik niks liever doe dan een goed glas wijn drinken met vrienden, hierover te praten en een gezellige avond te hebben”.

Dit is waar het om gaat. Levensgenieters die bij ons kopen, zullen geheid gezellige momenten creëren met deze heerlijke wijnen. Door al dit praten met vrienden en mede-enthousiastelingen, weten we in ieder geval heel goed wat mensen lekker vinden. Maak je daar maar geen zorgen om!

Enthousiastelingen

Enthousiaste-lingen

Uiteraard was het ontstaan van Wijnen van Ralph niet gelukt door de hulp van een hele hoop mensen die te allen tijde bereid zijn geweest om te sparren, mee te denken, en hun steentje bij te dragen. De dankbaarheid daarvoor is heel groot!

Wel is het belangrijk om uit te lichten dat één persoon hier vanaf het begin al ontzettend bij betrokken is geweest:

Mees Goosen

Mees, een goede maat van Ralph is al vanaf het allereerste begin waanzinnig enthousiast geweest over het concept en heeft overal geholpen waar hij kon. Zonder enige ervaring in het starten van een nieuwe onderneming zijn Ralph en Mees samen naar Frankrijk gereden om alle boeren te bezoeken, wijnen te proeven en de fundering te leggen van dit bedrijf. Zonder zijn hulp en geloof hierin, was Wijnen van Ralph niet geworden tot wat het nu is. Bedankt Mees! Binnenkort wijntje drinken?

Stuur ons een bericht

Als je vragen hebt of meer wilt weten over de verschillende soorten wijnen die wij aanbieden, aarzel dan niet om een berichtje te sturen.